Zevende theatertour 3JS begin februari van start

Nieuwe single ‘Dan ben Jij Weer Hier’ vandaag in release

 

De band 3JS doet dit jaar voor de zevende keer theaters aan met hun muzikale voorstelling. Deze zevende theatervoorstelling heeft de toepasselijke titel ‘Tour 7’ en volgt op hun recentelijk verschenen studioalbum ‘7’. Vanaf 3 februari 2016 zijn 3JS in 24 theaters door heel Nederland te zien en nemen zij het publiek mee in de muzikale reis die zij zelf afgelopen jaar hebben doorgemaakt. Van de schrijfsessies in Los Angeles tot hun U2- tribute tijdens ‘Vrienden Van Amstel Live’ (van 21 januari – 30 januari 2016); alles komt aan bod in ‘Tour 7’.

Vandaag gaat tevens de meeslepende en gevoelige single ‘Dan Ben Jij Weer Hier’  in release.

Jan Dulles: ‘Het is een heel speciaal nummer. Het gaat over het gemis van dierbare personen die uit je leven verdwijnen en wat dat met je doet.'

Tijdens een liveoptreden in het programma Evers Staat Op in november werd duidelijk dat dit liedje de nieuwe single van ‘7’ moest worden. ‘Dan Ben Jij Weer Hier’ wordt inclusief drie ‘live’ bonustracks uitgebracht: ‘Where The Streets Have No Name’, ‘I Will Follow’ en ‘Pride (In The Name Of Love)’. Deze covers van de iconische band U2 spelen 3JS tijdens de razend populaire concertreeks ‘Vrienden Van Amstel Live’ in Ahoy, Rotterdam.

Album ‘7’
In de titel van zowel het album als de theatertour zitten vele lagen verscholen. Uiteraard is dit het zevende studioalbum van 3JS, maar het cijfer 7 is een veelvoorkomend aantal: een week heeft zeven dagen, de aarde zeven zeeën, zeven wereldwonderen en niet onbelangrijk 7 is ook het geluksgetal. Treffend voor de band waarvan op elk album de zoektocht naar geluk een rode draad is in de teksten. De voorbereiding op het album was grondig: een jaar geleden trok 3JS naar Los Angeles om daar te werken met verschillende Amerikaanse songwriters. Waar de band op alle eerdere albums álles zelf in handen hield, werd voor ‘7’ bewust een externe producer, Attie Bauw, aangetrokken. 

3JS
3JS bestaat uit de formatie Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte. Sinds 2007 groeide de groep uit tot één van de best verkopende acts van Nederland, die moeiteloos grote festivals, de HMH en zelfs stadions bespeelde. Vooral op de intieme podia voelen 3JS zich thuis. De mannen zetten zich naast hun muziekcarrière tevens al jaren in voor Terre des Hommes als ambassadeurs van de stichting. Naar aanleiding van hun bezoek aan een vluchtelingenkamp in Beiroet schreven zij het aangrijpende liedje ‘Grenzeloos’, dat ook op het album ‘7’ staat.

 

Tour 7  is van 3 februari tot en met 20 mei in 24 steden door het hele land te zien. Het complete overzicht van alle steden is te vinden op: www.3js.nl of op ntk.nl/voorstelling/3js-tour-7

 

Beluister ‘Dan Ben Jij Weer Hier’ via: That’s Entertainment, SingleCD, YouTube, Spotify

 

 www.3js.nl

www.twitter.com/driejs

www.instagram.com/driejs/

www.facebook.com/driejsnl

www.youtube.com/user/driejsmusic 

 
   « nieuwsoverzicht